Mindfulness Zwolle

Mindfulness in Business

MBSR-training

Yoga Zwolle biedt de MBSR-training aan voor bedrijven en zelfstandigen. Je leert omgaan met stresssituaties uit jouw dagelijkse praktijk. De opgedane kennis en vaardigheden zijn handzaam en praktisch. De training geeft handvatten om stress-gerelateerde klachten zoals een burn-out te overwinnen of te voorkomen.

Wat doet Mindfulness voor jou?

Na het volgen van de training heb je geleerd:

  1. om met aandacht te zien wat er nu is, in plaats van wat is geweest of straks moet
  2. om oordelen over jezelf, klanten of collega's te laten voor wat ze zijn
  3. te begrijpen hoe je geest werkt. Zo oefen je zelf invloed uit op je gevoel van welzijn, je functioneren en je gezondheid

De MBSR-training bestaat uit acht wekelijkse sessies van 2,5 uur en een oefendag op zaterdag of zondag van 10.00 tot 15.00 uur.
De training wordt gegeven in groepsverband. In een groep leer je van elkaar en van de onderlinge dynamiek.

De training kost per deelnemer € 550,00 exclusief 21 % BTW. Vergoeding door zorgverzekeraars is mogelijk. De cursus ondersteunt bij een burn-out en kan ingezet worden bij een outplacementtraject.

Mindfulness staat medisch wetenschappelijk volop in de aandacht. Er loopt langdurig onderzoek naar de effecten van mindfulness bij verschillende klachten. Volgens een publicatie in The Lancet (21 april 2015) naar aanleiding van een onderzoek van Oxford University, verlaagt mindfulness de kans op een terugkerende depressie net zo goed als medicatie. De Nijmeegse Radboud Universiteit opende een speciaal centrum voor de uitvoering en bestudering van mindfulness.

Meer over mindfulness en onderzoek

Yoga vormen