Carolyn

Docente Yoga Zwolle

Mijn naam is Carolyn van de Wijngaert

Ik geef met veel plezier full-time les en doe mijn werk met hart en ziel. Ik geef niet alleen les, maar volg zelf ook regelmatig specialisaties en bijscholingen in yoga, meditatie en mindfulness. "The best way to learn is to teach".

Yoga trainer

Ik ben begonnen met de docentenopleiding van de Stichting Yoga en Vedanta, destijds in Amsterdam. Deze opleiding is erkend door de Nederlandse en Europese federatie van yogaleerkrachten. Daarna heb ik specialisaties gevolgd zoals Zwangerschapsyoga, Poweryoga www.poweryoga.nl en Kinderyoga www.kidsyoga.nl

In augustus 2011 werd ik bevoegd Satyananda yogadocent. Daarvoor heb ik de Integration Course in Portugal www.vedantananda.com bij Swami Vedantanandaen en in Londen www.syclondon.com bij Swami Pragyamurti gevolgd. Ik heb diverse Satyananda yogatrainingen gevolgd aan the Bihar School of Yoga in India, zoals deze yogaschool officieel genaamd is. De Satyananda yoga traditie spreekt mij zo aan, omdat hij oorspronkelijk is en rechtstreeks uit de bron in India komt, compleet is en eenvoudig toe te passen in het dagelijkse leven. Sinds augustus 2011 ben ik bevoegd Satyananda yogadocent: fully qualified Satyananda Yoga teacher.  In 2018 heb ik de opleiding yin yogadocent voltooid aan de Nieuwe Yogaschool in Amsterdam.

Mindfulness trainer

Ik ben Mindfulness trainer geworden bij het Instituut voor Mindfulness en lid van de vakvereniging VMBN, hoogste categorie. Daardoor is vergoeding door de zorgverzekeraar mogelijk. Inmiddels heb ik al tientallen MBSR- trainingen verzorgd, en stimuleer ex-deelnemers hun beoefening te continueren en te verdiepen.

Net als voor yoga, ben ik gereisd naar de oorspronkelijke bron van Mindfulness. In augustus 2014 kreeg ik de kans om in retraite te gaan bij Thich Nath Hanh, de leermeester van Jon Kabat-Zinn. Deze grote leermeester, Meester van Mindfulness en Compassie heeft me diep ontroerd. De Mindfulnesstrainingen die ik geef, zijn geïnspireerd door zijn oefeningen die ik geleerd heb. In mijn zoektochten naar de oorsprong en originaliteit, heb ik ook de bron van mindfulness gevonden en geef vanuit deze bron de mindfulness-trainingen en verdiepingscursussen.

Yoga vormen