Workshops

Yoga Nidra voor docenten

Yoga Nidra is voor de beoefenaar eenvoudig uit te voeren en voor een ieder toegankelijk:
ook voor mensen met een beperking of herstellende van een burn out.
En voor een ieder die gezond is en gezond wil blijven!

Om deze bijzondere techniek als docent te geven, is een ander verhaal en luistert nauw. Het vergt kennis over de structuur van deze methode, een adequaat stemgebruik, het juiste ritme, woordkeus en keuze in visualisaties.

Carolyn van de Wijngaert heeft zich als gekwalificeerd Satyananda yoga teacher, gespecialiseerd in deze specifieke Yoga Nidra ontspanningstechniek. Yoga Nidra komt oorspronkelijk uit deze rijke Satyananda Yoga traditie van de Bihar School of Yoga in India. Ook heeft zij Yoga Nidra technieken van andere tradities en diverse ontspanningstechnieken bestudeerd.

Ben je een gediplomeerd yogadocent en wil je graag alles weten over yoga nidra en de verschillen en overeenkomsten van meerdere ontspanningstechnieken?  Meld je dan aan voor informatie of deelname aan deze unieke workshop van twee dagen, speciaal voor yogadocenten. Wil je informatie over de inhoud van het programma, stuur een e-mail naar info@yogazwolle.nl.

Wat is yoga nidra?

Yoga Nidra is een diepgaande systematische methode voor een complete fysieke, mentale en emotionele ontspanning. Het begrip Yoga Nidra komt uit het Sanskriet en bestaat uit twee woorden: yoga betekent verbinding en éénpuntige concentratie en nidra betekent slaap. Tijdens de beoefening van yoga nidra lijkt het alsof men slaapt, maar het effect werkt door op de diepere lagen van het bewustzijn en onderbewustzijn. Men bevindt zich op de grens tussen waken en slapen.

Met Yoga Nidra bereikt men een diepe staat van ontspanning door met de aandacht naar binnen te keren, los te zijn van de prikkels die van buiten naar binnenkomen. Als het bewustzijn wordt gescheiden van externe prikkels en van slaap, wordt het enorm krachtig en kan het worden ingezet voor vele doeleinden, zoals bijvoorbeeld om de  geheugenscapaciiteit uit te breiden, kennis en creativiteit te vergroten en om je persoonlijkheid of karaktereigenschappen te verbeteren.

Workshops yoga nidra voor docenten

De workshop bestaat uit twee dagen met daar tussen in een tijd van 4 weken.
Van de deelnemer wordt gevraagd een geluidsopname te maken, die zorgvuldig
beoordeeld wordt en vragen op schrift te beantwoorden.

Locatie: Studio Yoga Zwolle, Rijnlaan 25, 8032 JZ Zwolle

Lestijd: zaterdag 10:00 tot 17:00 uur

Kosten; € 325,00 inclusief btw,  syllabus met achtergrondinformatie, theorie en geluidsbestanden

Boek: Yoga Nidra, Swami Satyananda Saraswati, Yoga Publications Trust, Munger, Bihar, India