Yoga Nidra

Yoga Nidra

De yoga nidra les begint met hatha yoga- oefeningen. Het laatste deel van de les bestaat uit een volledige yoga nidra oefening.

Kijk hier voor proeflessen

Wat is yoga nidra?

Yoga Nidra is een diepgaande systematische methode voor een complete fysieke, mentale en emotionele ontspanning. Het begrip Yoga Nidra komt uit het Sanskriet en bestaat uit twee woorden: yoga betekent verbinding en één-puntige concentratie en nidra betekent slaap. Tijdens de beoefening van yoga nidra lijkt het alsof je slaapt, maar het effect werkt door op de diepere lagen van het bewustzijn en onderbewustzijn. Je bevindt je  op de grens tussen waken en slapen.

Diepe ontspanning

Met Yoga Nidra bereik je een diepe staat van ontspanning door met de aandacht naar binnen te keren, los te zijn van de prikkels die van buiten naar binnenkomen. Als het bewustzijn wordt gescheiden van externe prikkels en van slaap, wordt het enorm krachtig en kan het worden ingezet voor vele doeleinden, zoals bijvoorbeeld om de  geheugenscapaciteit uit te breiden, kennis en creativiteit te vergroten en om je persoonlijkheid of karaktereigenschappen te veranderen.

Nieuwe cursus van 10 lessen start vrijdag 27 september 2024 om 19:00

Zie voor lestijden en prijzen het aanmeldingsformulier. 
Met het handige digitale lesrooster kun je zelf je les altijd verschuiven en inhalen.

Yoga vormen