Yin Yoga

Yin Yang Yoga

Yang is actief, mannelijke energie, kracht, beweging, inspanning, activatie van je sympatische zenuwstelsel. De meeste vormen van bewegen zoals bijvoorbeeld joggen, klimmen, fietsen en zwemmen zijn  Yang. Ook bij bijna alle vormen van yoga, zoals hatha yoga, power flow yoga (vinyasa en ashtanga) is er sprake van Yang. Bij Yang vormen van bewegen zijn je spieren actief, je zet ze aan het werk om een houding aan te nemen, deze vol te houden en om je balans te bewaren, zodat je niet omvalt.

Combinatie van actief en meditatief

Tijdens Yin Yang yogales wordt yin yoga gecombineerd met elementen uit yang yoga stijlen zoals vinyasa yoga. Yang yoga houdingen zijn beweeglijke en actievere houdingen waardoor warmte ontwikkeld wordt. Yin yoga houdingen zijn gericht op de diepere weefsels (de gewrichten, aanhechtingen en het bindweefsel) en worden doorgaans lang aangehouden.

Dynamisch én verstillend

Veel yang houdingen worden staand uitgevoerd, terwijl de meeste yin houdingen zittend of liggend worden uitgevoerd. De combinatie van beide vormen brengt de verstillende, meditatieve energie van yin in balans met de opwekkende, versterkende energie van yang.  Een dynamische en verstillende yogales die zowel actief maar vooral ook meditatief van aard zal zijn. De les eindigt met een diepe ontspanning. 

Nieuwe Yin Yang cursussen van 10 lessen van 75 minuten starten maandag 23 september  om 10:00 en donderdag 26 september om 19:00.  
Er is geen les in de herfstvakantie (regio Noord) van 26 oktober tot en met 3 november.

Zie voor lestijden en prijzen het aanmeldingsformulier.
Het handige digitale lesroostersysteem geeft de mogelijkheid om lessen te verschuiven en in te halen

Yoga vormen