Yin Yoga

Yin Yang Yoga

Yang is actief, mannelijke energie, kracht, beweging, inspanning, activatie van je sympatische zenuwstelsel. De meeste vormen van bewegen zoals bijvoorbeeld joggen, klimmen, fietsen en zwemmen zijn  Yang. Ook bij bijna alle vormen van yoga, zoals hatha yoga, power flow yoga (vinyasa en ashtanga) is er sprake van Yang. Bij Yang vormen van bewegen zijn je spieren actief, je zet ze aan het werk om een houding aan te nemen, deze vol te houden en om je balans te bewaren, zodat je niet omvalt.

Combinatie van actief en meditatief

Tijdens Yin Yang yogales wordt yin yoga gecombineerd met elementen uit yang yoga stijlen zoals vinyasa yoga. Yang yoga houdingen zijn beweeglijke en actievere houdingen waardoor warmte ontwikkeld wordt. Yin yoga houdingen zijn gericht op de diepere weefsels (de gewrichten, aanhechtingen en het bindweefsel) en worden doorgaans lang aangehouden.

Dynamisch én verstillend

Veel yang houdingen worden staand uitgevoerd, terwijl de meeste yin houdingen zittend of liggend worden uitgevoerd. De combinatie van beide vormen brengt de verstillende, meditatieve energie van yin in balans met de opwekkende, versterkende energie van yang.  Een dynamische en verstillende yogales die zowel actief maar vooral ook meditatief van aard zal zijn. De les eindigt met een diepe ontspanning. 

Kerstpakketje:
4 live lessen in de studio op woensdag  om 10:00 uur  op 8, 15, 22 december en 5 januari voor € 30,00
plus 4 lessen online: 1 les hatha yoga, 1 les poweryoga, 1 les yin yoga, 1 ontspanningsyoga 

De cursus van 10 live lessen start maandag  17 januari en maandag 4 april  om 10:00 uur
10 lessen van 5 kwartier voor € 134,50
20 lessen van 5 kwartier voor € 249,00 (met korting)

Yoga vormen