Zwangerschapsyoga
  • Als je al aan yoga doet, voel je dat je nu "andere yoga" nodig hebt
  • Ervaring met yoga is niet nodig
  • Persoonlijke aandacht staat centraal
  • Verloskundigen bevelen deze zwangerschapsyogacursus aan
  • Met nazorg na de geboorte en babyyoga
  • Zorgverzekeraars vergoeden cursus:
    check je polisvoorwaarden

Zwangerschapsyoga

De volgende cursussen starten op woensdag 15 mei, woensdag 3 juli  en woensdag 11 september 19:00.

Yoga in een groepje

Je oefent samen in een groepje met vrouwen even ver in hun zwangerschap als jij,  zodat je een band opbouwt met elkaar. Je leert ontspannen en oefeningen die goed zijn voor je lijf.

"Leuke cursus met veel bruikbare en toepasbare informatie. De docente doet dat op een toegankelijke en af en toe humoristische manier (niet zweverig ;) ! )" -Elke

Ervaring met yoga is niet nodig

Tijdens een zwangerschap is het extra belangrijk om goed voor jezelf te zorgen. Door met yoga regelmatig tijd voor jezelf vrij te maken, beleef je de zwangerschap en bevalling bewuster en meer ontspannen. Ervaring met yoga is niet nodig. Onze zwangerschapsyoga heeft elementen van verschillende yogavormen waaronder yin yoga en yoga nidra. Lekker verantwoord bewegen!!!

De beste voorbereiding

Yoga kan ook veel voor je betekenen bij mentale voorbereiding op de bevalling. Je leert om te vertrouwen op je lichaam en hoe je je bewust kunt ontspannen. Een goede conditie voor lichaam en mind vormt de beste voorbereiding op de komende geboorte van je kindje.

"Ik heb er alle vertrouwen in dat ik veel zal hebben aan de oefeningen en de praktische tips; ik vond het heel leuk en relaxed!" -Marith

Wat gaan we doen

Je leert de verschillende fases van de bevalling te herkennen. We oefenen de yoga-ademhalingstechnieken (géén puffen) en houdingen om je weeën op te vangen en de effectieve, yoga-perstechniek. We doen oefeningen voor een goede algemene conditie en voor je rug en bekken, omdat deze lichaamsdelen het zwaarst belast worden tijdens de zwangerschap. We geven aandacht aan een goede houding voor staan, zitten en liggen en tips voor bukken, tillen en lopen. We oefenen yoga in een aangepaste en verantwoorde zwangere versie.

Warme sfeervolle studio

Elke les wordt afgerond met een ontspanningsoefening en een kopje thee met gelegenheid tot vragen stellen. Je krijgt een reader waarin je alle informatie en oefeningen nog eens na kunt lezen en digitale bestanden, zodat je ook thuis kunt oefenen. In de warme, sfeervolle studio liggen matjes en kussens voor je klaar, je hoeft niets mee te brengen. De partnerlessen worden in overleg apart gepland.

Baby-yoga en massage

Na de bevalling is er ook aandacht voor herstel en uitwisseling met de andere mama’s. De eerste les na de geboorte van je kindje is samen met je groepje en jullie baby's. We oefenen dan de Indiase Shantala babymassage: een praktische massagemethode, waar moeder en kind veel plezier van kunnen hebben.
Ook is er een speciale mamayoga-les waarin je persoonlijk advies en op jou afgestemde oefeningen krijgt aangereikt voor het herstel na je bevalling.

De zwangerschapsyoga ‘bevalt’ zo goed dat mama's bij een tweede zwangerschap graag weer de lessen doen; zelfs voor de derde keer en vierde keer!

"Erg leuk: betrokken, ontspannen en rustig" -Ragini

Praktische informatie

De cursus bestaat uit 12 lessen. Er zijn 8 lessen voor de bevalling, inclusief een of meer partnerlessen. En lessen na de bevalling, een les met babymassage, een les mamafit-yoga voor herstel.  Je kunt kiezen uit 2 extra lessen vóór de bevalling of uit alle yogalessen.
Vergoeding door zorgverzekeraar: check de polisvoorwaarden van je zorgverzekering op welke vergoeding je recht hebt.

Inschrijven

De eerstvolgende cursussen starten op woensdag 15 mei, woensdag 3 juli en woensdag 11 september 2024.

Adres

Studio Yoga Zwolle
De Verbinding
Grote Voort 10
8041 AM Zwolle

m. 06 3076 3938

» info@yogazwolle.nl
» Meer gegevens

Volg ons via

Stel een vraag

Vereist
Vereist
Vereist