Zwangerschapsyoga
  • Kosten zijn € 14,50 per les 
  • Met nazorg na de geboorte en babyyoga 
  • Ervaring met yoga is niet nodig
  • Als je al aan yoga doet, voel je dat je nu "andere yoga" nodig hebt
  • Persoonlijke aandacht staat centraal
  • Zorgverzekeraars vergoeden de cursus vaak
  • Verloskundigen bevelen deze zwangerschapsyogacursus aan

Zwangerschapsyoga

De eerstvolgende lessen starten op: maandag 6 november, woensdag 8 november en op vrijdagochtend 10 november 2023.

Yoga in een groepje en online

Je oefent samen in een groepje vrouwen die ongeveer even ver in hun zwangerschap zijn als jij. Als je bijvoorbeeld 15 weken zwanger bent, heb je weer andere oefeningen nodig dan als je 35 weken zwanger bent. En er ontstaan vaak leuke – en blijvende – contacten tussen de (aanstaande) moeders.

Als je een les niet kunt bijwonen op je vaste lesmoment, mag je deze altijd verschuiven en inhalen. Daarnaast kun je de lesstof ook online krijgen, voor als je bijvoorbeeld met vakantie bent.

"Ik heb er alle vertrouwen in dat ik veel zal hebben aan de oefeningen en de praktische tips; ik vond het heel leuk en relaxed!" -Marith

Ervaring met yoga is niet nodig

Tijdens een zwangerschap is het extra belangrijk om goed voor jezelf te zorgen. Door met yoga regelmatig tijd voor jezelf vrij te maken, beleef je de zwangerschap en bevalling bewuster en meer ontspannen. Ervaring met yoga is niet nodig. Onze zwangerschapsyoga heeft elementen van verschillende yogavormen waaronder yin yoga en yoga nidra en mindfulness. De docente heeft veel ervaring met het geven zwangerschapsyoga. Lekker verantwoord bewegen!!!

De beste voorbereiding

Yoga en mindfulness kunnen veel voor je betekenen bij mentale voorbereiding op de bevalling. Je leert om te vertrouwen op je lichaam en hoe je je bewust kunt ontspannen. Een goede conditie voor lichaam en mind vormt de beste voorbereiding op de komende geboorte van je kindje.

"Leuke cursus met veel bruikbare en toepasbare informatie. De docente doet dat op een toegankelijke en af en toe humoristische manier (niet zweverig ;) ! )" -Elke

Wat gaan we doen

Je leert de verschillende fases van de bevalling te herkennen. We oefenen de yoga-ademhalingstechnieken (géén puffen) en houdingen om je weeën op te vangen en de zeer effectieve, yoga-perstechniek. We doen oefeningen voor een goede algemene conditie en voor je rug en bekken, omdat deze lichaamsdelen het zwaarst belast worden tijdens de zwangerschap. We geven veel aandacht aan een goede houding voor staan, zitten en liggen, maar ook tips voor bukken, tillen en lopen. Als je al bekend bent met yoga, zul je oefeningen herkennen, in een aangepaste en verantwoorde zwangere versie.

Warme sfeervolle studio

Elke les wordt afgerond met een ontspanningsoefening en een kopje thee met gelegenheid tot vragen stellen. Je krijgt een reader waarin je alle informatie en oefeningen nog eens na kunt lezen en digitale bestanden, zodat je ook thuis kunt oefenen. In de warme, sfeervolle studio liggen matjes en kussens voor je klaar, je hoeft niets mee te brengen. De partnerlessen worden in overleg apart gepland.

Baby-yoga en massage

Na de bevalling is er ook aandacht voor herstel en uitwisseling met de andere mama’s. De eerste les na de geboorte van je kindje is samen met je groepje en jullie baby's. We oefenen dan de Indiase Shantala babymassage: een praktische massagemethode, waar moeder en kind veel plezier van kunnen hebben.
Ook is er een speciale mamayoga-les waarin je persoonlijk advies en op jou afgestemde oefeningen krijgt aangereikt voor het herstel na je bevalling.

De zwangerschapsyoga ‘bevalt’ zo goed dat mama's bij een tweede zwangerschap graag weer de lessen doen; zelfs voor de derde keer en vierde keer!

"Erg leuk: betrokken, ontspannen en rustig" -Ragini

Praktische informatie

De cursus bestaat uit 12 lessen. Er zijn 8 lessen voor de bevalling, inclusief een of meer partnerlessen. En lessen na de bevalling, een les met babymassage, een les mamafit-yoga voor herstel. 
Kosten € 14,50 per les, met thee, reader en digitale bestanden. Vergoeding door zorgverzekeraar: check de polisvoorwaarden van je zorgverzekering op welke vergoeding je recht hebt.

Inschrijven

De eerstvolgende lessen starten op maandag 6 november 20:15, woensdag 8 november 19:00 en vrijdag 10 november 10:00.

Adres

Studio Yoga Zwolle
De Verbinding
Grote Voort 10
8041 AM Zwolle

m. 06 3076 3938

» info@yogazwolle.nl
» Meer gegevens

Volg ons via

Stel een vraag

Vereist
Vereist
Vereist