Zwangerschapsyoga
  • Ervaring met yoga is niet nodig
  • Als je al aan yoga doet, voel je dat je nu "andere yoga" nodig hebt
  • Persoonlijke aandacht staat centraal
  • Zorgverzekeraars vergoeden de cursus omdat de docent een erkende docent is en lid van de Vakvereniging Yogadocenten
  • Verloskundigen bevelen deze zwangerschapsyogacursus aan

Zwangerschapsyoga

Ben jij in verwachting en wil je je zwangerschap ontspannen en vol vertrouwen beleven? Kom je dan voorbereiden op de bevalling met de cursus Zwangerschapsyoga van Yoga Zwolle!
De eerstvolgende cursussen starten op: maandag 26 juni, woensdag 28 juni en vrijdag 30 juni 2023.

Yoga in een vast groepje en online

De cursus heeft een heldere opbouw en een vaste structuur.  Je oefent samen in een groepje met zwangeren die even ongeveer ver in hun zwangerschap zijn als jij. Als je bijvoorbeeld 15 weken zwanger bent, heb je heel andere oefeningen nodig dan als je 35 weken zwanger bent. En er ontstaan vaak leuke – en blijvende – contacten tussen de (aanstaande) moeders.

Als je een les niet kunt bijwonen op je vaste lesmoment, mag je deze altijd verschuiven en inhalen. Daarnaast kun je de lesstof ook online krijgen, voor als je bijvoorbeeld met vakantie bent.

"Ik heb er alle vertrouwen in dat ik veel zal hebben aan de oefeningen en de praktische tips; ik vond het heel leuk en relaxed!" -Marith

Ervaring met yoga is niet nodig

Tijdens een zwangerschap is het extra belangrijk om goed voor jezelf te zorgen. Door met yoga regelmatig tijd voor jezelf vrij te maken, beleef je de zwangerschap en bevalling bewuster en meer ontspannen. Ervaring met yoga is niet nodig. Onze cursus Zwangerschapsyoga heeft elementen van verschillende yogavormen (hatha yoga, yin yoga, yoga nidra). De erkende yogadocente heeft jarenlang ervaring met het geven zwangerschapsyoga. Lekker verantwoord bewegen!!!

De beste voorbereiding

Yoga en mindfulness kunnen veel voor je betekenen bij mentale voorbereiding op de bevalling. Je leert om te vertrouwen op je lichaam en hoe je je bewust kunt ontspannen. Een goede conditie voor lichaam en geest vormt de beste voorbereiding op de komende geboorte van je kindje.

"Leuke cursus met veel bruikbare en toepasbare informatie. De docente doet dat op een toegankelijke en af en toe humoristische manier (niet zweverig ;) ! )" -Elke

Wat gaan we doen

Je leert de verschillende fases van de bevalling te herkennen. We oefenen de yoga-ademhalingstechnieken (géén puffen) en houdingen om je weeën op te vangen en de zeer effectieve, yoga-perstechniek. We doen oefeningen voor een goede algemene conditie en voor je rug en bekken, omdat deze lichaamsdelen het zwaarst belast worden tijdens de zwangerschap. We geven veel aandacht aan een goede houding voor staan, zitten en liggen, maar ook tips voor bukken, tillen en lopen. Als je al bekend bent met yoga, zul je oefeningen herkennen, in een aangepaste en verantwoorde zwangere versie.

Warme sfeervolle studio

Elke les wordt afgerond met een ontspanningsoefening en een kopje thee met gelegenheid tot vragen stellen. Je krijgt een reader waarin je alle informatie en oefeningen nog eens na kunt lezen en digitale bestanden, zodat je ook thuis kunt oefenen. In de warme, sfeervolle studio liggen matjes en kussens voor je klaar, je hoeft niets mee te brengen. De partnerlessen worden in overleg apart gepland.

Babymassage

Na de bevalling is er ook aandacht voor herstel en uitwisseling met de andere mama’s. De eerste les na de geboorte van je kindje is samen met je hele groep en jullie baby's. We leren dan de Indiase Shantala babymassage: een praktische massagemethode, waar moeder en kind veel plezier van kunnen hebben.
Ook is er een speciale mamayoga-les waarin je persoonlijk advies en op jou afgestemde oefeningen krijgt aangereikt voor het herstel na je bevalling.

De cursus ‘bevalt’ zo goed dat mama's bij een tweede zwangerschap graag weer de cursus doen; zelfs voor de derde keer en vierde keer!

"Erg leuk: betrokken, ontspannen en rustig" -Ragini

Praktische informatie

De cursus bestaat uit 12 lessen. Er zijn 8 lessen voor de bevalling, inclusief een of meer partnerlessen. En lessen na de bevalling, een les met babymassage, een les moederyoga voor herstel en lessen uit het complete cursusaanbod: yin yoga, poweryoga, hatha yoga, ontspanningsyoga, yoga nidra. Kosten € 175,00 inclusief readers en digitale bestanden. Vergoeding door zorgverzekeraar: check de polisvoorwaarden van je zorgverzekering op welke vergoeding je recht hebt.

Inschrijven

De eerstvolgende nieuwe cursussen starten maandagavond 26 juni, woensdagavond 28 juni en vrijdagochtend 30 juni 2023. In september starten de nieuwe cursussen op maandag 4 september 20:15, woensdag 6 september 19:00 en vrijdag 8 september 10:00.
 

Adres

Studio Yoga Zwolle
De Verbinding
Grote Voort 10
8041 AM Zwolle

m. 06 3076 3938

» info@yogazwolle.nl
» Meer gegevens

Volg ons via

Stel een vraag

Vereist
Vereist
Vereist